Skrotpræmie

Hvad får jeg i skrotpræmie? 

Når du skrotter din bil eller varevogn hos Sjelle Autogenbrug for du 2.200 DKK. i skrotningspræmie fra staten, disse pengene sættes ind på din Nem-konto. Dette er uanset bilens tilstand og dermed din garanti for at modtage den skattefrie godtgørelse efter indleveringen. Skrotpræmiens størrelse fastsættes af Miljøstyrelsen/DPA, hvorfor du også vil opleve, at den kan variere fra år til år.

Læg mærke til, at du sagtens kan få mere end de 2.200 kr. i skrotpræmie for din bil. Den yderligere merbetaling afhænger af jernprisen samt din bils model og årgang. Ved at oplyse os dit registreringsnummer kan vi se oplysninger om din bil, hvorefter det er muligt for os at skræddersy en pris til dig.

Har du brug for at få skrottet din bil eller varevogn, hjælper vi dig videre uanset køretøjets tilstand og evne til at køre. Har du ikke selv mulighed for at fragte bilen/varevognen til vores adresse, henter vi gerne for dig mod en mindre betaling.

Ønsker du at få et uforpligtende tilbud på skrotningen af ​​din bil, kan du kontakte os på tlf. nr. 86 95 43 44. Vi glæder os til at høre fra dig.

Praktiske informationer ved skrotning 

Der er en række vigtige ting, som du skal huske i forbindelse med skrotningen af ​​din bil eller varevogn. Er du i tvivl om noget i forbindelse med skrotningen, er du altid velkommen til at kontakte os, hvorefter vi hjælper dig i den rigtige retning. Uanset om du har skrottet en bil før eller står foran din første gang, står vi klar til at hjælpe dig.

Du er velkommen til at aflevere din bil til skrotning hos os inden for vores normale åbningstider, og du behøver ikke på forhånd at have lavet en aftale med os. Vi har bygget vores service op omkring, at du som kunde skal være i centrum. Det betyder i praksis, at vi er klar til at servicere dig, når du har tid og behov for det. Vi tilpasser os nemlig dig.

Hos Sjelle Autogenbrug lades du ikke alene, med mindre du selv ønsker det. Vi er din sparringspartner i hele skrotningen, og hvis du ønsker det, hjælper vi dig med at anmelde din bil til skrotning på borger.dk. Husk dit MitID.  

Har du ikke selv afmeldt dit køretøj, når dette afleveres til os, gør vi det for dig uden at det koster dig noget. Hos os koster service ikke ekstra.

Huskeliste ved skrotning

Når du afleverer din bil til skrotning, skal du huske følgende ting: 

  1. MitID hvis ikke du allerede har anmeldt din bil til skrot 
  2. Bilens registreringsattest - ikke et krav men tag den gerne med

Har du spørgsmål eller andet, hjælper vi dig gerne videre. Vores medarbejdere er klar til at servicere dig på tlf. nr. 86 95 43 44 inden for normale åbningstider.

Udbetales der skrotpræmie for alle køretøjer? 

Den statslige skrotpræmie er fastsat af Miljøstyrelsen/DPA som også fastsætter, hvilke køretøjer, der kan udbetales præmie på. Sjelle Autogenbrug er som statsgodkendt autogenbruger underlagt disse vedtagelser, hvilke danner rammen for de ydelser, vi har mulighed for at tilbyde dig.

Der udbetales skrotpræmie for alle personbiler op til en kapacitet på ni personer og varevogne på under 3.500 kg. Derudover skal bilen være ansvarsforsikret samt afmeldes i Motorregisteret. Afmeldelsen hjælper vi dig gerne med, såfremt du har behov for dette.

Er du i tvivl, om der kan udbetales skrotpræmie for dit køretøj? Kontakt os direkte på tlf. nr. 86 95 43 44, så finder vi ud af det for dig.

Derfor får du skrotpræmie 

Miljøstyrelsen udbetaler en skrotpræmie ved hver skrotning. Dette skal øge incitamentet til at indlevere køretøjer, som ejeren ikke længere ønsker at anvende eller som ikke lever op til dansk lovgivning. Ved at indlevere køretøjer til os, sikres du og Miljøstyrelsen at køretøjet afvikles korrekt miljømæssigt og at miljøet påvirkes mindst muligt.

Skrotpræmien udbetales af Miljøstyrelsen inden for kort tid efter, at din bil er anmeldt til skrotning på borger.dk, den er afmeldt og vi har godkendt at have modtaget din bil. 

Hos Sjelle Autogenbrug placerer vi dig i centrum for vores forretning, hvorfor du skal forvente at blive serviceret mere end du plejer.

Ren samvittighed over for miljøet 

Ved skrotning får du udover skrotpræmien også ren samvittighed over for miljøet. Efter du har indleveret din bil/varevogn til skrot, aftapper vi med det samme køretøjet for forureningskilder såsom bl.a. spildolie, køler- og bremsevæsker, mens også miljøbelastende komponenter afmonteres. 

Herefter afmonterer vi genanvendelige dele, som efter undersøgelser og tests sælges som reservedele. Du kan se vores lager online , hvor du har fuld indblik i alle relevante detaljer ved hver reservedel. På denne måde har du fuld indsigt i, hvad du bestiller på forhånd.  

Efter afmontering af brugbare reservedele knuses køretøjet, hvorefter det er muligt at udvinde bl.a. jern, metaller og kunststoffer. Herved genbruges så meget fra bilen som muligt, og det er derfor et minimum af metaller, som ikke kan genanvendes.

Du kan med god samvittighed aflevere dit køretøj til Sjelle Autogenbrug. Vi tager nemlig ligeså meget hånd om din bil/varevogn, som vi gør om miljøet.